Tips för att få håret att växa

Hår collage.jpg

Mitt hår har under de senaste 10 månaderna som jag har varit på Malta, växt väldigt mycket. Jag valde att kapa av håret så att det slutade vid nyckelbenen innan jag kom ner hit. Håret har väl växt mellan 15-20 cm. De växte inte så jätte mycket under de första tre månaderna dockdå jag inte använde mig av dessa följande knep.

 • Massera din hårbotten!
  Det här känner jag är nyckel till att håret ska växa personligen. Sedan så stödjs min teori av många på internet också. Om du masserar din hårbotten så stimulerar du blodcirkulationen vilket leder till att håret växer mer.
 • Klipp bort kluvna toppar.
  Jag litar inte på frisörer när det kommer till detta så jag brukar kika efter kluvna hår toppar lite då och då och klippa bort de. Anledningen till att man ska göra det är för att topparna delar sig och hårstrårna går av om man inte toppar de.
 • Schamponera mindre. 
  Undvik att schamponera håret för ofta för då tar du bort de naturliga oljorna i hårbotten vilket leder till att man torkar ut håret. Själv så schamponerar jag håret 1 gång i veckan och inte mer. Sedan så använder jag bara balsam och inpackningar eftersom jag brukar tvätta håret varje dag (känns fräschare så).
 • Använd inpackning.
  Det här är speciellt viktigt för de som schamponerar håret ofta för att det blir oljigt.
 • Ta hand om ditt hår. 
  Är du en person som kanske plattar håret varje dag eller lockar det så får du räkna med att ditt hår inte kommer att växa lika snabbt om du inte skyddar det varenda gång. En plattning räcker för att man ska få en del kluvna toppar och efter tag så har man en hel del. Håret är trots allt ett tecken på hur kroppen mår.

mitchy signatur

Annonser
Publicerat i: Tips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s